Gå videre til innhold
Alenehetens hus av Lisbeth Christine Olafsen. En innsiktsfull fortelling om aldring, tap og det å finne veien videre

Pressemelding -

Alenehetens hus av Lisbeth Christine Olafsen. En innsiktsfull fortelling om aldring, tap og det å finne veien videreVi er stolte av å kunngjøre lanseringen av Alenehetens hus, den tredje boken i trilogien om Kirsten Knutsen Holm av Lisbeth Christine Olafsen. Denne boken gir en dyp og berørende innsikt i livet til eldre mennesker som lever alene etter mange års samliv.

En bok om aldring og livets utfordringer

Alenehetens hus utforsker hvordan det er å leve som eldre i Norge, spesielt etter å ha mistet en livspartner etter 50-60 års samliv. Boken tar for seg temaer som ungdommelig aldring, å holde seg i form, og utfordringene med å bli ansett som en del av den såkalte "eldrebølgen". Forfatteren fremhever at eldre mennesker har drømmer, planer og meninger som fortjener å bli hørt, og at de lever fullverdige liv selv om de ofte blir oversett i samfunnet.

Hvordan boken ble til

Lisbeth begynte å skrive i godt voksen alder, inspirert av en oppfordring fra Tone Solemsli Hult på 90-tallet. Etter å ha skrevet sin første bok, Bare allergi, sa du?, ble skrivelysten vekket, og forfatteren ønsket å fortelle historier fra sitt eget liv og erfaringer. Denne trilogien, som startet med Fløyelskinn og gode knær og fortsatte med Sola varmer, vinden stryker kinnet, avsluttes nå med Alenehetens hus.

En ferdig idé som utviklet seg

Boken startet som en klar idé, men har utviklet seg gjennom skriveprosessen. Forfatteren har hentet inspirasjon fra egne erfaringer, dikt, avisartikler og bøker, og har vevd inn hendelser fra både sitt eget liv og større verdensbegivenheter. Alenehetens hus gir et levende bilde av hvordan det er å være gammel i Norge, og belyser både utfordringer og gleder ved å leve alene som eldre.

Hvorfor denne boken bør leses

Alenehetens hus bør leses av alle, både unge og eldre. Den bidrar til å skape forståelse mellom generasjoner og gir innsikt i hvordan eldre mennesker lever og tenker. Spesielt personer som arbeider innen helsevesen og eldreomsorg vil ha nytte av å lese denne boken for å forstå de eldre bedre.

Om forfatteren

Når Lisbeth ikke skriver, liker hun å stelle i hagen, ta vare på huset og ordne med papirer. Hun har også funnet kjærligheten på nytt i en alder av 84, noe som er et resultat av arbeidet med denne siste boken. Forfatteren og hennes 85 år gamle kjæreste nyter livet sammen, noe som viser at det aldri er for sent å finne lykken.

For mer informasjon, vennligst kontakt Calidris Forlag.

Emner


Vi er et uavhengig forlag som ble grunnlagt i Sverige for vel ti år siden. Calidris drives av en lidenskap for litteratur og vi vil at våre bøker skal nå ut til så mange lesere som mulig. Vi holder til i trivelige lokaler på Høvik i Bærum, like utenfor Oslo.

Vi er stolte over alle talentfulle forfattere som vi har hatt gleden av å gi ut. Vi tror på fortellinger som berører og på de følelsene en historie kan vekke.

Kontakter

AnnKristin Espejord

Pressekontakt Press

Calidris – et forlag for de fleste

Sammen med våre forfattere gjør vi verden smartere, bedre og mer morsom å leve i. Calidris forlag drives av lidenskapen for litteratur og vi arbeider ut ifra en tradisjonell og velprøvd arbeidsmodell.
Vi ønsker å ha stor bredde på våre utgivelser og vi gir derfor ut bøker i alle sjangre, inklusive barnebøker. Vi prioriterer alltid kvalitet.

Vi gir ut bøkene til internasjonale forfattere så vel som til debutanter. Også når det gjelder utgivelse av fagbøker er vi sterke.

Det er en selvfølge for oss å kunne tilby alle titler gjennom sentralt innsalg til samtlige bokhandlere og bibliotek i landet. Vi har også virksomhet i Sverige, Finland og Danmark og kan dermed gi deg muligheten til å komme ut med din bok i hele det nordiske markedet.

Velkommen til Calidris forlag.

Calidris forlag

Sarbuvollveien 2 A
1363 Høvik
Norge