Gå videre til innhold
Lansering av debutromanen  "Dukkefabrikken" av Ronnie Sørlie

Pressemelding -

Lansering av debutromanen "Dukkefabrikken" av Ronnie Sørlie

Vi har gleden av å annonsere lanseringen av Ronnie Sørlies debutroman, "Dukkefabrikken" – en fengslende spenningsroman som utforsker temaer som menneskehandel og skjønnhetsidealer. Med et skarpt blikk på samfunnets mørke sider og en handling som vil holde leserne i konstant spenning, markerer denne boken et kraftfullt inntog i den norske litterære verden.

En gripende historie med dypt, alvorlig tema

"Dukkefabrikken" følger den nylig pensjonerte Gustav Lien, som har returnert til sitt barndomshjem på Senja. En tidlig morgen finner han en livløs ung kvinne i havet, og etter å ha reddet henne, oppdager han at hun har vært utsatt for en brutal behandling.

Hennes føtter er bundet sammen etter en eldgammel kinesisk tradisjon. Kvinnen, som har rømt fra menneskehandlere, nekter å kontakte politiet i frykt for at hennes overgripere skal oppdage at hun fortsatt er i live. I løpet av historien avslører hun grusomhetene i "Dukkefabrikken", mens en alvorlig trussel nærmer seg i form av to nådeløse menn som er på jakt etter henne.

Romanen er i stor grad skrevet på telefonen – en uvanlig, men nødvendig metode for en travel småbarnsfar som ofte måtte fange ideene når de kom. Skrivingen skjøt fart under pappapermisjonen i 2022, en tid hvor Ronnie Sørlie kunne dedikere kveldene til å skrive ned historien som hadde formet seg i hodet hans i løpet av dagen. Med en bakgrunn i å skrive kortere tekster som terapi, utviklet "Dukkefabrikken" seg fra en enkel idé til en kompleks og gripende fortelling.

Engasjement for å belyse menneskehandel

Menneskehandel er en hjertesak for Sørlie. I en tid hvor slaveri anses som et avsluttet kapittel i historien, minner Sørlie oss på at virkeligheten er en annen. Med FN-estimater som antyder at det finnes 50 millioner moderne slaver i dag, hvorav en fjerdedel er barn, ønsker Sørlie å bruke sin roman som et verktøy for å synliggjøre denne ubehagelige sannheten. Halvparten av overskuddet fra boken vil bli donert til ROSA, en organisasjon som veileder og hjelper ofre for menneskehandel i Norge.


"Dukkefabrikken" er ikke bare en spennende roman, men også en bok som utfordrer leseren til å reflektere over alvorlige samfunnsspørsmål. Gjennom en historie som underholder, belyser Sørlie de dype problemene knyttet til menneskehandel og hvordan skjønnhetsidealer har blitt forvrengt gjennom historien.

Sørlie er allerede i gang med en frittstående oppfølger til "Dukkefabrikken", med tittelen "Dukkeøyne". Denne nye romanen lover å være enda mer kompleks, politisk ladet og spennende enn forgjengeren, med menneskehandel som et gjennomgående tema.

For mer informasjon, kontakt Calidris Forlag

Emner


Vi er et uavhengig forlag som ble grunnlagt i Sverige for vel ti år siden. Calidris drives av en lidenskap for litteratur og vi vil at våre bøker skal nå ut til så mange lesere som mulig. Vi holder til i trivelige lokaler på Høvik i Bærum, like utenfor Oslo.

Vi er stolte over alle talentfulle forfattere som vi har hatt gleden av å gi ut. Vi tror på fortellinger som berører og på de følelsene en historie kan vekke.

Kontakter

AnnKristin Espejord

Pressekontakt Press

Calidris – et forlag for de fleste

Sammen med våre forfattere gjør vi verden smartere, bedre og mer morsom å leve i. Calidris forlag drives av lidenskapen for litteratur og vi arbeider ut ifra en tradisjonell og velprøvd arbeidsmodell.
Vi ønsker å ha stor bredde på våre utgivelser og vi gir derfor ut bøker i alle sjangre, inklusive barnebøker. Vi prioriterer alltid kvalitet.

Vi gir ut bøkene til internasjonale forfattere så vel som til debutanter. Også når det gjelder utgivelse av fagbøker er vi sterke.

Det er en selvfølge for oss å kunne tilby alle titler gjennom sentralt innsalg til samtlige bokhandlere og bibliotek i landet. Vi har også virksomhet i Sverige, Finland og Danmark og kan dermed gi deg muligheten til å komme ut med din bok i hele det nordiske markedet.

Velkommen til Calidris forlag.

Calidris forlag

Sarbuvollveien 2 A
1363 Høvik
Norge