Gå videre til innhold
"Løvetann i mørket" - Helene Limås

Pressemelding -

"Løvetann i mørket" - Helene Limås


Helene Limås presenterer stolt sin nye bok, "Løvetann i mørket", en rørende og innsiktsfull beretning om hennes datters kamp mot den alvorlige sykdommen ME (Myalgisk Encefalomyelitt), også kjent som Kronisk Utmattelsessyndrom.

En personlig fortelling om en usynlig sykdom

"Løvetann i mørket" skildrer den hjerteskjærende reisen fra da Helene's datter var en aktiv og blid jente, til hun ble totalt sengeliggende i mange år på grunn av sykdom. Etter utallige besøk hos forskjellige leger og spesialister, fikk hun til slutt diagnosen ME, alvorlig grad. Som mor var det forferdelig vanskelig for Helene å se på at datteren visnet bort og forsvant stadig lenger inn i sin egen verden.

Boken gir et ansikt til ME

Helene Limås ønsker med denne boken å synliggjøre ME og gi en stemme til de mange "usynlige" barn og voksne som lider i stillhet i norske hjem. "Hvis vår historie kan bidra til å gi bare ett menneske økt forståelse for hvordan disse pasientene har det – og at det ikke bare er å 'ta seg sammen, har jeg nådd målet mitt," sier Helene.

Inspirasjonen bak boken

Boken er basert på Helenes egne skriblerier fra den tiden datteren var på det sykeste. Den er et uttrykk for hennes tanker og opplevelser, selv om datteren i ettertid har lest teksten og kommet med sine innspill. Helene håper å skape større aksept og forståelse for en diagnose som er svært omdiskutert, både blant fagfolk og den generelle befolkningen.

Helene Limås - en stemme for de usynlige

Når hun ikke skriver, jobber Helene med å oversette bøker og arbeider i helsevesenet med demente pasienter på et sykehjem. Hun finner stor glede i å gjøre dagen litt bedre for både pasienter og pårørende.

"Løvetann i mørket" - en bok du ikke vil glemme

Helene gleder seg over å ha "fått igjen" datteren sin, og understreker viktigheten av å nyte hver dag sammen. "Vi ler sammen så ofte vi kan, og tar aldri kvalitetstiden vi har sammen for gitt, for vi vet at den er ufattelig dyrebar!"

For mer informasjon om boken og forfatteren, kontakt Calidris Forlag.

Emner


Vi er et uavhengig forlag som ble grunnlagt i Sverige for vel ti år siden. Calidris drives av en lidenskap for litteratur og vi vil at våre bøker skal nå ut til så mange lesere som mulig. Vi holder til i trivelige lokaler på Høvik i Bærum, like utenfor Oslo.

Vi er stolte over alle talentfulle forfattere som vi har hatt gleden av å gi ut. Vi tror på fortellinger som berører og på de følelsene en historie kan vekke.

Kontakter

AnnKristin Espejord

Pressekontakt Press

Calidris – et forlag for de fleste

Sammen med våre forfattere gjør vi verden smartere, bedre og mer morsom å leve i. Calidris forlag drives av lidenskapen for litteratur og vi arbeider ut ifra en tradisjonell og velprøvd arbeidsmodell.
Vi ønsker å ha stor bredde på våre utgivelser og vi gir derfor ut bøker i alle sjangre, inklusive barnebøker. Vi prioriterer alltid kvalitet.

Vi gir ut bøkene til internasjonale forfattere så vel som til debutanter. Også når det gjelder utgivelse av fagbøker er vi sterke.

Det er en selvfølge for oss å kunne tilby alle titler gjennom sentralt innsalg til samtlige bokhandlere og bibliotek i landet. Vi har også virksomhet i Sverige, Finland og Danmark og kan dermed gi deg muligheten til å komme ut med din bok i hele det nordiske markedet.

Velkommen til Calidris forlag.

Calidris forlag

Sarbuvollveien 2 A
1363 Høvik
Norge