Gå videre til innhold
"Moren min blir så lett brun" - av Lotta Holmgren

Pressemelding -

"Moren min blir så lett brun" - av Lotta Holmgren


"Moren min blir så lett brun" er en gripende fortelling om familien Iversen og deres liv under de fem årene Tyskland okkuperte Norge.

I romanen følger vi familien Iversen gjennom krigens vanskelige år, hvor den daglige hverdagen blir snudd på hodet. Søsknene i familien begynner å stille spørsmål ved alt de trodde de visste om livet. Vil de finne håp om en bedre fremtid?

Lotta Holmgren har skapt en spennende kontrast mellom den store krigen og livet i den lille landsbyen, og gir oss et innblikk i livet til både de store hverdagsheltene og de som jobbet i stillhet.

Boken er inspirert av historier Holmgren har blitt fortalt av sin mor, bestemor og andre slektninger om deres opplevelser under andre verdenskrig. Det var viktig for forfatteren å dele disse historiene som en påminnelse om at slike hendelser aldri må skje igjen.

Holmgren har alltid følt et behov for å skrive denne boken. Historien, som delvis er fiktiv og som har utviklet seg over tid. Dessverre fikk ikke hennes mor lese den ferdige boken, da hun døde rett før Holmgren fullførte manuskriptet.

Holmgren, som har skrevet seks bøker i forskjellige sjangere, er inspirert av hendelser rundt seg. Dette er hennes første bok oversatt til norsk. Hvis den mottas godt, vil hun vurdere å oversette flere av sine romaner. Holmgren ble inspirert til å bli forfatter etter å ha mottatt en bokpris fra Svenska Dagbladet som barn, og fikk oppmuntring fra den kjente forfatteren Astrid Lindgren.

Holmgren jobber for tiden med en oppfølger til en av sine tidligere romaner, "Rapsgatan 4", og vurderer også en oppfølger til "Moren min blir så lett brun". Hun bor utenfor Stockholm med sin samboer, og nyter fritiden med fiske og båtturer om sommeren. Om vinteren oppholder hun seg ofte på Gran Canaria, hvor hun skriver og slapper av.

For mer informasjon, vennligst kontakt Calidris forlag.

Related links

Emner


Vi er et uavhengig forlag som ble grunnlagt i Sverige for vel ti år siden. Calidris drives av en lidenskap for litteratur og vi vil at våre bøker skal nå ut til så mange lesere som mulig. Vi holder til i trivelige lokaler på Høvik i Bærum, like utenfor Oslo.

Vi er stolte over alle talentfulle forfattere som vi har hatt gleden av å gi ut. Vi tror på fortellinger som berører og på de følelsene en historie kan vekke.

Kontakter

AnnKristin Espejord

Pressekontakt Press

Calidris – et forlag for de fleste

Sammen med våre forfattere gjør vi verden smartere, bedre og mer morsom å leve i. Calidris forlag drives av lidenskapen for litteratur og vi arbeider ut ifra en tradisjonell og velprøvd arbeidsmodell.
Vi ønsker å ha stor bredde på våre utgivelser og vi gir derfor ut bøker i alle sjangre, inklusive barnebøker. Vi prioriterer alltid kvalitet.

Vi gir ut bøkene til internasjonale forfattere så vel som til debutanter. Også når det gjelder utgivelse av fagbøker er vi sterke.

Det er en selvfølge for oss å kunne tilby alle titler gjennom sentralt innsalg til samtlige bokhandlere og bibliotek i landet. Vi har også virksomhet i Sverige, Finland og Danmark og kan dermed gi deg muligheten til å komme ut med din bok i hele det nordiske markedet.

Velkommen til Calidris forlag.

Calidris forlag

Sarbuvollveien 2 A
1363 Høvik
Norge